Bokföring

Bokföring

Det här med bokföring börjar verkligen gå mig på nerverna. Jag har arbetat med det under den senaste veckan och det finns fortfarande en massa dokument som måste fyllas i, blanketter som måste undertecknas och alla möjliga andra saker som måste göras.

Jag önskar verkligen att någon skulle komma på ett bättre sätt att göra detta. Det verkar så ålderdomligt och jag är säker på att om vi bara investerade i en ny programvara, eller till och med i några molnbaserade alternativ, skulle denna process kunna gå mycket snabbare! Ibland känns det som om jag inte kommer någonstans snabbt när jag förmodligen skulle kunna få allt att fungera på halva tiden om jag använde modernare teknik.

Det är dock galet hur saker och ting kan förändras med åren, eller hur? Tänk bara på hur långt vi har kommit från den tid då vi brukade gå runt med dessa stora saker som kallades böcker i våra händer. Nu finns allting på små enheter som passar i våra fickor. Jag undrar vad de kommer att hitta på härnäst?

Det kanske är svårt att tro, men för bara några år sedan försökte människor faktiskt använda Internet i affärssyfte via ett moden som ringde upp internet! Kan du föreställa dig något sådant? Det var uppenbart att detta inte skulle fungera eftersom det varje gång du ville ha tillgång till Internet kunde det ta timmar innan din dator fick kontakt med en annan dator. Jag är så glad att den tiden ligger bakom oss nu och att vi verkligen kan njuta av alla fördelarna med detta underbara verktyg.

Jag måste dock fortsätta att arbeta med min bokföring! Av någon anledning, ju mer jag gör det, desto mindre verkar jag gilla det. Om jag anstränger mig lite mer för varje dokument kanske det inte kommer att kännas så överväldigande.

Pierre i Håbo

Kommentarer är stängda.