Jag ska testa om jag blir hjälpt av samtalsterapi

Jag ska testa om jag blir hjälpt av samtalsterapi

Hejsan bloggen och mina fina följare

Jag har ganska nyligen börjat träffa någon och känner hur gärna jag vill ge det här en ärlig chans och samtidigt så känner jag hur svårt det är att riva mina skyddsmurar. Så nu har jag bestämt mig för att testa samtalsterapi. Jag har bokat tid för samtalsterapi hos en mottagning i Lidköping och jag hoppas att det ska hjälpa mig att släppa taget om en del rädslor som jag bevisligen går och bär på. Jag märker ju hur de stör och förstör nu i min nya relation fast att det inte alls ha med den att göra.

Det är så dumt när gamla minnen och erfarenheter kommer i vägen för det som är nytt och fint. Men man kan inte riktigt ta till sig och släppa in ordentligt medan det där gamla fortfarande tar plats. När jag pratade med en vän om det så rekommenderade hon mig att ta hjälp och prova samtalsterapi och jag känner att jag verkligen vill komma tillrätta med det här. Jag har aldrig tidigare gått och pratat med någon på det sättet men jag har funderat på det flera gånger.

Därför känner jag mig stolt över mig själv att jag faktiskt gör det nu och inte bara skjuter på det eller lägger undan det till någon gång senare. Livet är ju just nu och här och det gäller att må så bra som möjligt. Om man inte mår bra av en eller annan anledning så är det viktigt att söka sig fram till vilken hjälp som passar dig och dina behov bäst. Vi behöver inte försöka lösa allt själva alltid även om vi kanske kan göra det med vissa saker. Kanske kan jag motivera någon mer att våga be om hjälp genom att jag berättar om detta. Kram på er! 


Kommentarer är stängda.